BLAST Technique®

Wat is de BLAST Technique®

De BLAST Technique® werd in 2008 ontwikkeld door psychotherapeut Nick Davies om het proces en de doeltreffendheid van PTSS- en traumabehandeling te versnellen voor een beter en efficiënter resultaat voor de cliënt.

De BLAST Technique® is gebaseerd op een onderzoek van een aantal neurowetenschappers en neuropsychologen en maakt gebruik van verschillende behandelwijzen waaronder een verfijnde en zachte vorm van EMDR (EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Vrij vertaald: ‘door oogbewegingen minder gevoelig maken en opnieuw verwerken’.)

Hoe werkt de BLAST Technique®

Uit het neurowetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bij mensen met PTSS, trauma’s, angsten en fobieën de rechter hersenhelft (dit is onze  emotionele hersenhelft) overactief is en zich gedraagt alsof er een onmiddellijk gevaar dreigt. Om de opgeslagen ervaring (de herinnering) op een correcte wijze te verwerken – zonder deze te hoeven herbeleven –  maakt de BLAST Technique® gebruik van de beweging  van de ogen. De techniek zorgt ervoor dat ook al is de herinnering er nog wel, deze niet langer een negatieve fysieke of emotionele reactie oproept.

Wil je weten hoe de BLAST Technique® jou zou kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om samen te onderzoeken of er mogelijkheden zijn.

www.hypnotherapiecapelle.nl – Hynotherapie in Capelle aan de IJssel